Fiets- en wandeltochten!

Noordoost-Friesland is een streek die zich bij uitstek leent om op de fiets te verkennen. Talloze fietspaden doorkruisen het landschap en brengen u op bijzondere plaatsen. Al fietsend valt u van de ene verrassing in de andere. Dwars door weilanden bereikt u karakteristieke terpdorpjes en ook het Nationaal Park Lauwersmeer geeft vrij baan aan de fietser. Rustige wegen en paden voeren u langs de waddenkust, waar u beloond wordt met magnifieke vergezichten. In het intieme coulissenlandschap van de "Friese Wouden" (waar onze camping ligt) ontdekt u, in de luwte van houtwallen en bossen, prachtige paadjes en een schitterend stukje Friesland. Terrasjes, cafeetjes en picknickbanken zijn overal onderweg te vinden om de inwendige mens te versterken.

Nieuw in Noordoost Friesland is het fietsknooppuntensysteem. Via dit fietsroutenetwerk bepaalt u zelf uw route en het aantal kilometers dat u wilt fietsen. U kunt in twee richtingen fietsen, van knooppunt naar knooppunt via genummerde borden. De bijbehorende kaart biedt de volgende informatie: een totaaloverzicht van het fietsroutenetwerk in Noordoost Friesland, uitleg over de werking van het fietsknooppuntensysteem, toeristische informatie over de regio en informatie over de toeristische ondernemingen in de regio. De kaart is te koop bij de VVV's in het Lauwersland. Voor meer informatie kunt u op het plaatje rechts klikken.

Indien u liever houdt van een stevige wandeling, dan is er ook voor u genoeg te doen. In de provincie Friesland (in de buurt) is een netwerk ontwikkeld van 50 Historische Wandelpaden: 400 kilometer in totaal. Deze paden of restanten ervan zijn waar mogelijk hersteld en verbonden met bestaande wandelmogelijkheden. Zo ontstaan nieuwe, volwaardige routes. Deze bijzondere wandelroutes voeren deels over oude voetpaden als kerken-, jaag- en schoolpaden en in onbruik geraakte handels- en pelgrimsroutes. Voor meer informatie kunt u op het plaatje rechts klikken.