Informatie over de omgeving

Bij aankomst op onze mini-camping krijgt u, gedurende uw verblijf, een map met daarin veel informatie met betrekking tot activiteiten en bezienswaardigheden in de regio. Hieronder ziet u een kleine greep van wat er zoal in de omgeving is te zien en te beleven:

De dobbe(r) uit in omgeving Kollummerzwaag

Kollumerzwaag

Houdt u ook zo van vissen? Dan zit u bij ons goed. Op ca. 400 meter afstand van de camping vindt u een speciaal aangelegd forel visgebied in een zeer mooie omgeving waar u ongestoord en rustig kunt vissen op één van de mooiste plekjes in de Friese wouden. Vergeet u uw hengel, dan is dat ook geen probleem, want bij het forelviscentrum kunt u er gewoon één huren.

Veenklooster

Veenklooster

Een deel van het brinkdorp Veenklooster (gemeente Kollumerland ca.) wordt in ere hersteld. De plaats (met 110 inwoners) kent veel bezienswaardigheden. Zo heeft men er een landbouw- en ambachten museum, Museum Fogelsanghstate met het Veenkloosterbos en It Lytse Slot.

De Kruidhof in buitenpost

Buitenpost

Een wandeling door De Kruidhof brengt u langs 17 thematuinen, elk met hun unieke plantencollecties en bijzonderheden. In totaal groeien er ruim 2.000 plantensoorten op ruim 3,5 ha. De tuinen zijn gevarieerd en kennen zowel recreatieve, educatieve als informatieve elementen. Klik hier voor meer informatie

Klompenmakerij Scherjon

Noord-Bergum

Waar zich eens het centrum van de Noordelijke klompenmakers bevond is nu het klompenmuseum annex Scherjon's klompenmakerij gevestigd. Sedert 1850 worden hier nog steeds op ambachtelijke wijze de "Fryske learkeklompen" gemaakt en in traditionele kleuren beschilderd. In het museum zijn klompen van over de hele wereld te bezichtigen.